Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Bukósisak robogóhoz - néhány jó tanács a választáshoz!

A bukósisak robogóhoz elengedhetetlen kellék, az tehát nem képezheti kompromisszum tárgyát, hogy van-e rá szükség. 

Azon túl, hogy törvényi szabályozások is foglalkoznak ezzel a témával, nyilván számodra is elsőbbséget élvez a biztonságod garantálása.

De mégis milyen modellben érdemes gondolkodnod?

Ha ténylegesen a legjobb típust szeretnéd megtalálni, akkor előbb jó, ha átgondolod, hogy pontosan milyen körülmények között használod a motorodat. Például, ha télen soha nem veszed elő, s jobbára csak a jó idő késztet a kimozdulásra két keréken, akkor a nyitott sisak tökéletes variáció lehet. Nyilván az arcodat, álladat nyitottsága lévén nem tudja megvédeni, de ha a városban közlekedsz a legtöbbet, akkor kicsi a valószínűsége a komoly esésnek. Persze az a te egyéni elhatározásod kérdése, hogy milyen mértékben kívánod megóvni a fejedet.

A nyitott alternatívák a koponyád biztonságát garantálják, de tény, hogy a fogaid vagy az arccsontod könnyedén megsérülhetnek. A zárt kialakítású modellek teljes védelmet garantálnak. A plexi a rovarokkal, bogarakkal és becsapódó kavicsokkal szemben is hatékonyan léphet fel. Ám a városi szmogban, nyáron a nagy hőségben stb. kifejezetten kényelmetlen viselet lehet.

A nyitott verziók többnyire kisebb méretekkel büszkélkednek a zárt kategória tagjaihoz képest, ami a mobilizálhatóság szempontjából plusz pont. Ráadásul, ha szerencséd van akkor az ülés alá könnyedén beteheted legújabb szerzeményedet.

A bukósisak robogóhoz nélkülözhetetlen társ!

Ha a saját igényeidhez és egyéni szokásaidhoz alakítod a választásodat, figyelembe véve a kényelmi, biztonsági és kialakítási paramétereket, akkor garantálható a jó döntésed.
Tartalomhoz tartozó címkék: bukósisak robogóhoz robogó bukósisak